Lav god honning med god biavl

Lav god honning med god biavl

Biavl er en hyggelig og sjov hobby. Det er sjovt at have en hobby, der kommer et produkt ud af. Når man inviterer gæster til morgenmad, kan man stille hjemmelavet honning på bordet. Når de kommer til aften, kan man lave honningmarineret kød til dem. De vil blive imponerede over, at man selv har lavet honningen. Biavl kræver ikke meget. Man skal have et sted at sætte sin bikube. Herefter klarer bierne det meste af arbejdet. Hvis man skal i gang med biavl, kan man købe en bifamilie. Det findes der flere butikker, hvor det er muligt. En bifamilie er på seks rammer, hvilket er godt til at starte med. Hvis man bliver bidt af det, kan man altid købe flere.

Honningen tager smag af de blomster, bierne har siddet i. Hvis man gerne vil have en bestemt smag, kan man plante nogle bestemte blomster i sin have. Bier flyver dog typisk langt efter blomster. Det kan derfor være svært at lave økologisk honning. Fordi man ikke kan styre, om bierne sætter sig i økologiske blomster. De fleste vil dog synes, at det er hyggeligt med hjemmelavet honning. Selvom den ikke er økologisk.

Biavl giver glæde

De fleste mennesker kan godt lide at se noget gro eller vokse. Derfor holder mange af at passe deres have. Eller at fodre fuglene i haven. Det er glæden ved at se noget komme tilbage. Det er glæden ved at have passet noget. Noget, man ikke kan tale med. Men som alligevel blomstrer og gror og vokser. Den samme glæde får man ved biavl. Bierne kræver ikke meget pasning. Faktisk vil de helst klare sig selv. Men de giver glæden ved at have noget at se til. Og så giver de honning. De er dermed en nem hobby. Det er også en hobby, man kan have stor fornøjelse af.

Biavl i by og på land

Biavl er ikke kun en ting, der foregår på landet. Normalt er den forbundet med landet og at have meget plads. Det er dog ikke altid nødvendigt. Man kan godt have bier på lidt plads. Hvis man har nogle forstående naboer, kan man have dem i en villahave.

Biavl i byerne er også ved at blive mere og mere almindeligt. Hvis man har et fladt tag på sin etageejendom, kan de for eksempel bo deroppe. Man skal bare aftale det med de andre i boligforeningen. Så kan man have biavl midt inde i storbyen. Man behøver ikke at være bange for, at der ikke er blomster nok. Der er masser af blomster inde i byen. Bierne skal nok finde noget at spise. Der vil altid være parker med blomsterbede. Eller mælkebøtter langs med vejkanten. Man behøver ikke at være bange for, at de laver dårligere honning i byen. Faktisk er den eneste økologiske honning i Danmark fra bybier. Alle andre steder kan bierne flyve hen til en sprøjtet mark. Men inde i de største byer som København og Aarhus er der for langt til sprøjtede marker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *