Vil du gerne have hurtigt internet? Overvej bredbånd!

Vil du gerne have hurtigt internet? Overvej bredbånd!

Der er nogle ting i livet som simpelthen kan være svære at få hovedet omkring. For mig er en af dem helt klart matematik og fysik. Ja, jeg forstår godt, at vi har et periodesystem, men jeg kan for guds skyld ikke forstå, hvad forskellen er mellem de forskellige atomer, neutroner og elektroner. Så længe, at min mikroovn kan varme min mad på et par minutter har jeg altså ikke brug for meget mere af teknologien. Eller, min mikroovn og internettet selvfølgelig. Internettet er endnu en ting, som man måske kan have lidt svært ved, at få hovedet omkring. Prøv at overvej alle de ting, som internettet egentlig giver til os. Originalt var det blot beskeder der blev sendt over et internet netværk i en facilitet i militæret. Så kom universiteterne og begyndte at eksperimentere med forskellige ting og det ene førte til det andet…

Og nu kan vi altså helt og aldeles trådløst få en hel masse forskellige data til vores små enheder som blot ligger i lommen. Ja, vi kan få data i form af videoer som er intet mere, end blot et par pixels som viser forskellige farver og derved bliver en form for mosaik af et større billede, som vi så kan se. Det er skørt at tænke på, og det er da også derfor der er mange der ikke helt forstår det. Og det er en rigtig skam, for det er nemlig sådan, at der er rigtig mange danskere, som egentlig ikke er helt tilfredse med deres internethastighed, men de ved ikke rigtig hvad de skal gøre ved det. Internetudbydere er nemlig meget ligesom telefonudbydere (i mange tilfælde er de egentlig de samme firmaer), og hvis man kender mobiltelefonudbyderne, så ved man sikkert godt, at de har en vane til at gøre alting lidt sværere end det egentlig burde være.  Ved du for eksempel hvad bredbånd er? Det burde du i hvert fald, for det kan gøre dit liv en hel del bedre.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er egentlig ikke en specifik ting. Det er ikke som om, at du får et bånd som er ”dobbelt så bredt” og giver dig meget mere internet på disse brede bånd. Det troede jeg personligt da jeg først hørte om det, men det er altså ikke tilfældet! Nej, bredbånd er derimod bare en klassificering af forskellige internettyper. Hvad er bredbånd? Det er altså bare noget internet som overstiger en vis hastighed af download og upload. Det vil i andre ord sige, at det har visse hastigheder af ting, som din forbindelse kan hente fra internettet, og ting som din forbindelse kan lægge op på internettet.

Bredbånd er så en betegnelse for de hastigheder, som altså er rimelig gode. Det er ikke garanteret, at det er det ypperste af det ypperste (men det har de fleste som regel ikke brug for), men det er i hvert fald noget rigtig godt og solidt internet. Så næste gang du skal have net, så overvej om det er bredbånd eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *