A-kasse – find den rigtige allerede nu

A-kasse – find den rigtige allerede nu

Der er mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse – og der er mange gode grunde til af finde den rigtige a-kasse.

Der kan være mange grunde til, at du ikke allerede er meldt ind i en a-kasse. Du er måske nyuddannet og skal først starte på arbejdsmarkedet nu. Du har måske været arbejdsløs og skal starte på en ny arbejdsplads – eller du har måske bare ikke fået gjort noget ved det endnu.

Uanset grunden er det en rigtig god idé at gøre noget ved det allerede nu. Selv om der er en vis økonomisk fremgang i Danmark lige nu, er der alligevel firmaer, der bukker under og må lukke. Andre firmaer omstrukturer – og dette ofte med nedskæringer i arbejdsstyrken til følge.

Det er ikke kun private firmaer, der lukker eller skærer ned. Også kommunale og statslige arbejdspladser er blevet ramt af de sidste års økonomiske nedgang. Den ”gammeldags” indstilling vedrørende sikkerhed i jobbet hos kommune eller stat eksisterer desværre ikke mere.

Øg din sikkerhed med en a-kasse

Det nævnes ofte, at det er dyrt at være medlem af en fagforening og a-kasse. Det er også rigtigt at kontingent til både fagforening og a-kasse kan gøre et vist indhug i den private økonomi.

At spare et kontingent til – specielt – a-kassen kan imidlertid vise sig at være en dårlig idé. Hvis uheldet – og arbejdsløsheden – rammer dig en dag, er der ikke meget hjælp at hente via det offentlige system. Nedskæringer i bistandshjælpen, gensidig forsørgelsespligt og andre tiltag gør, at det beløb man er berettiget til ikke står mål med det, der skal bruges til en anstændig livsførelse.

Du bliver nødt til at sikre dig selv økonomisk, hvis uheldet er ude. Et medlemskab af en a-kasse sikrer dig et rimeligt økonomisk grundlag, den dag du får brug for det. De penge skal nødvendigvis komme et sted fra – og det gør de også; de kommer fra det kontingent, som medlemmerne indbetaler hver måned.

Bliv en del af fællesskabet i en a-kasse

Det kan betale sig at bruge lidt tid på at finde den rigtige a-kasse. Undersøg hvordan du er stillet ved arbejdsløshed – ikke bare økonomisk, men også i tilfælde, hvor du kan få brug for juridisk bistand. Følger der eventuelt nogle forsikringsfordele eller andre fordele – rabatordninger eller lignende – med et medlemskab.

Undersøg også prisniveauet hos de forskellig a-kasser. Mange virksomheder – både private og offentlige – bruger i stigende fra deltidsansat personale. Er du blandt dem, kan du måske klare dig med et kontingent for deltidsansatte, hvorved udgiften også er tilsvarende mindre.

Du bør sikre – ikke kun dig selv – men også din familie i tilfælde af arbejdsløshed. Er du medlem af en a-kasse vil du modtage en understøttelse, så dit problem er selve arbejdsløsheden – og ikke også et stort og måske uoverskueligt økonomisk problem.

Det er ikke sjovt at være aktivt arbejdssøgende, hvis de økonomiske problemer på hjemmefronten overskygger alt andet.

Find derfor den a-kasse, der dækker dine behov – og gør det allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *